AZ besluit eerste Eredivisie-speelronde met moeizame overwinning op Go Ahead

07-08-2022 18:43 Laatste update: 18:52
120

AZ is het nieuwe seizoen begonnen met een 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles. In eigen huis waren Vangelis Pavlidis en Myron van Brederode de makers van de doelpunten.

Trainer Pascal Jansen voerde voor aanvang van het duel één wijziging door ten opzichte van donderdagavond, toen AZ met 1-0 onderuit ging tegen Dundee United. Aanvaller Van Brederode verving Mayckal Lahdo.

In de eerste vijftien minuten wisten beiden ploegen geen echte kansen te creëren. Pas in de 44e minuut wist Go Ahead het eerste echte gevaar van de wedstrijd te stichten. Linksback Bas Kuipers kreeg een grote mogelijkheid om raak te koppen, maar zag zijn poging geweerd worden door AZ-doelman Hobie Verhulst.

AZ, dat donderdag matig voor de dag kwam tegen de Schotten, speelde een moeizame eerste helft. Pas na rust beten de Alkmaarders echt van zich af. In de 51e minuut was Pavlidis heel dichtbij de openingstreffer. Na een goede pass stond hij oog in oog met Go Ahead-doelman Jeffrey De Lange, die na een schot met links goed redding bracht.

Een kleine twintig minuten later was het wel raak voor de Griek. Na een voorzet van Aslak Fonn Witry tikte hij de 1-0 binnen. Zestien minuten later bepaalde Van Brederode de eindstand op 2-0. Komende donderdag moeten de Alkmaarders opnieuw aan de bak. Dan is Dundee, dat zondag met 0-1 verloor van Livingston, de tegenstander in de return van de kwalificatie voor de Conference League.