Slot kraakt de rol van een aanvoerder: 'In mijn ogen niet altijd de leider'

Slot kraakt de rol van een aanvoerder: 'In mijn ogen niet altijd de leider'

07-08-2022 19:13 Laatste update: 19:48
16

Arne Slot heeft zich uitgelaten over de rol van de aanvoerder binnen de selectie van Feyenoord. De eerste man voor die rol is op dit moment Jens Toornstra die regelmatig op de bank begint, maar volgens zijn trainer is dat geen enkel probleem.

"De aanvoerder is in mijn ogen niet altijd de leider", laat Slot weten geciteerd door het Algemeen Dagblad na de met 2-5 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse zondag. "Het gaat er ook om wie je na de wedstrijd goed kan representeren." Slot haalt daarbij Steven Berghuis aan als voorbeeld. De Nederlander speelt nu bij Ajax, maar was eerder aanvoerder bij Feyenoord. "Die van hem waren altijd direct hele scherpe analyses."

Slot is het ook niet eens met het feit dat bij teams vaak de aanvoerdersband wordt doorgegeven als de eerste aanvoerder het veld in komt. Dit was vorig seizoen bij Toornstra regelmatig het geval. "Dan was iedereen drukker met die band bezig, dan met voetballen. Het heeft wat mij betreft geen noodzaak." Zondag droeg Gernot Trauner de aanvoerdersband tegen Vitesse, maar het is nog niet duidelijk of hij ook daadwerkelijk de aanvoerder blijft.

Wie naar alle waarschijnlijkheid geen aanvoerder zal worden van de Rotterdammers is Marcos Senesi. De Argentijnse verdediger zou volgens verschillende media onderweg zijn naar Bournemouth en zat zondag al niet bij de wedstrijdselectie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie