Haaland steelt de show bij seizoensopening van Manchester City

07-08-2022 19:46 Laatste update: 19:56
22

Manchester City heeft zondag geen fout gemaakt en daarmee, in tegenstelling tot Manchester United en Liverpool, wel de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Uit bij West Ham United won de ploeg van Pep Guardiola met 0-2, na twee goals van nieuwkomer Erling Haaland.

Bij Manchester City begon Ilkay Gündogan als aanvoerder en startte de nieuwe spits Haaland direct in de basis. Nathan Aké speelde de hele wedstrijd bij de ploeg van trainer Guardiola. Bij West Ham United moest de nieuwe spits Gianluca Scamacca nog wel op de bank plaatsnemen. De Italiaan viel in de 57e minuut nog wel in.

Manchester City speelde niet het beste voetbal dat ze kunnen in de openingswedstrijd van het seizoen. Toch was het in de eerste helft al raak voor The Citizens. Haaland rende in de 35e minuut de zestien meter binnen en werd onderuit gehaald door keeper Alphonse Aréola. De Franse sluitpost was zeven minuten eerder binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Lukasz Fabianski. Haaland kreeg de strafschop en schoot hem zelf ook tegen de touwen. Daarmee maakte de Noorse superspits zijn eerste doelpunt in de Premier League.

In de tweede helft bleef Manchester City doordrukken en hierdoor kwam uiteindelijk ook de tweede goal. Kevin De Bruyne gaf een schitterende bal op wederom Haaland, waardoor hij alleen op de keeper afging. De 22-jarige Noor twijfelde niet en schoot in de 65e minuut koeltjes de 0-2 binnen.

Manchester City is daarmee goed begonnen aan de race naar de derde landstitel op rij. Haaland revancheerde zich met zijn twee doelpunten op de wedstrijd om het Community Shield. Daar verloor Manchester City met 3-1 van Liverpool en bleef de spits zonder doelpunten achter.