‘Brobbey is echt bizar goed geworden, ik ben flabbergasted van zijn ontwikkeling’

‘Brobbey is echt bizar goed geworden, ik ben flabbergasted van zijn ontwikkeling’

07-08-2022 21:28
122

Kenneth Pérez is enorm te spreken over de ontwikkeling die Brian Brobbey heeft doorgemaakt. Volgens de analist van ESPN is de spits van Ajax een stuk beter geworden sinds hij voor het laatst in Nederland speelde.

"Hij is echt bizar goed geworden. Ik ben flabbergasted van zijn ontwikkeling", vertelt de analist bij ESPN. "Ik vond hem heel druistig toen hij net bij Ajax kwam kijken. Hij had wel zijn momenten natuurlijk, maar ik vind hem nu zó rustig. Het is zo bedacht wat hij wil doen en zijn lichaam is ongeëvenaard. Die verdedigers van Fortuna hadden in de eerste helft niet mega veel problemen, maar toen deze jongen erin kwam werd het anders."

Ajax heeft met Brobbey erbij een luxeprobleem in de spits. Want ook Dusan Tadic kan daar uit de voeten. Pérez vindt het nog lastig wie er in de basis hoort. "Als je niet om Tadic heen wil dan is de spitspositie de makkelijkste om hem in te passen. Zaterdag was het veel gebaren en weinig goed voetbal bij hem, maar hij heeft daar natuurlijk ook goede wedstrijden gespeeld. Maar als je Brobbey wil inpassen dan zal je er toch iemand uit moeten halen."