Ajax presenteert nieuwe rechtsback en tilt transferuitgaven naar 90 miljoen

Ajax presenteert nieuwe rechtsback en tilt transferuitgaven naar 90 miljoen

10-08-2022 21:15 Laatste update: 21:21
200

Ajax heeft Jorge Sánchez officieel binnen. De Mexicaanse rechtsback (24) komt per direct over van Club América en tekent voor vier seizoenen in de Johan Cruijff Arena, tot medio 2026.

Met de transfersom is naar verluidt een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid, plus een half miljoen aan bonussen en een doorverkooppercentage. Sánchez gaat in Amsterdam de concurrentiestrijd aan met Devyne Rensch. De twee moeten zich ontfermen over de erfenis van Noussair Mazraoui.

Sánchez speelde 21 interlands voor Mexico en maakte in de voorbereiding indruk tijdens de oefenwedstrijden van Club América tegen Chelsea, Manchester City en Real Madrid. Bij de Mexicaanse topclub was de rechtsback goed voor twee goals en acht assists in 150 wedstrijden. Daarnaast pakte hij 25 gele kaarten.

Ajax versterkte zich deze zomer al met Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca. De transfer van Sánchez tilt de totale uitgaven van Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar naar de negentig miljoen euro.

De selectie van Ajax voor volgend seizoen is nagenoeg rond, al is de Turk Ahmetcan Kaplan onderweg als opvolger van Perr Schuurs. De club kijkt verder nog met een schuin oog naar zogeheten buitenkansjes op de transfermarkt. Hamstra en Huntelaar zullen zich nu vooral bezighouden met de verkoop van overbodige spelers.