Miljoenenaankoop Conceição laat zich zien en helpt Jong Ajax aan gelijkspel

08-08-2022 21:55 Laatste update: 22:02
144

Francisco Conceição heeft zich maandagavond laten zien bij Jong Ajax. De Portugees maakte zijn eerste goal in een Ajax-shirt en onderscheidde zich met een aantal fraaie acties. Door de goal van Conceição eindigde het duel met Telstar in 1-1.

Jong Ajax en Telstar stonden maandagavond tegenover elkaar op De Toekomst. De meest in het oog springende speler die op het veld stond, was Conceição. Ajax haalde de Portugees deze zomer voor vijf miljoen euro op bij FC Porto.

De Amsterdamse talenten begonnen slecht aan de eerste wedstrijd van het seizoen: na drie minuten kopte Telstar-speler Koen Blommesteijn de 0-1 tegen de touwen. In het half uur dat volgde had Jong Ajax het lastig, maar toch kwam de ploeg van John Heitinga beter in de wedstrijd. Dat gold ook voor Conceição: hij kwam steeds meer in het stuk voor en in de 41ste minuut kwam de linkspoot zelfs tot scoren. Chico was alert en wist doelman Ronald Koeman jr. in de rebound te verschalken, nadat Youri Baas het Telstar-doel eerder onder vuur nam.

Daardoor stond het 1-1 bij rust. Na de pauze bleef Jong Ajax aandringen, terwijl Conceição ook erg dreigend was. De buitenspeler zocht naar een assist, maar die vond hij niet: Jong Ajax en Telstar kwamen allebei niet meer tot scoren in de tweede helft, de ruststand werd ook de eindstand.

Daardoor staan beide ploegen nu op één punt in de Keuken Kampioen Divisie. Over enkele dagen wachten er zware uitduels voor de twee teams uit Noord-Holland: Jong Ajax gaat op bezoek bij Roda JC, Telstar ontvangt Eredivisie-degradant PEC Zwolle.