'Ik denk dat de komst van Bergwijn naar Ajax ten koste moet gaan van Tadic'

'Ik denk dat de komst van Bergwijn naar Ajax ten koste moet gaan van Tadic'

09-08-2022 09:33 Laatste update: 09:52
175

Ajax-trainer Alfred Schreuder staat voor de moeilijke taak om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Vooral voorin lijkt de Barnevelder een luxeprobleem te hebben. Wie wordt het kind van de rekening?

Kan Schreuder de druk aan om iedereen tevreden te houden? "Dat is nog even afwachten. Hij heeft bij kleinere clubs gewerkt en kort bij Club Brugge zetten. Ajax moet kampioen worden en heeft veel geld geïnvesteerd in nieuwe spelers. De druk staat er vol op", zegt Theo Janssen bij VTBL

"Hij wilde Bergwijn graag hebben, dat snap ik, maar ik denk dat het ten koste moet gaan van Tadic. Bergwijn en Tadic zijn allebei op hun best op de linksbuitenpositie, dus je moet een keuze maken. Berghuis heeft vorig jaar op tien laten zien dat hij dat fantastisch kan, dus het zou raar zijn om die er weer uit te halen. Ik heb het gevoel dat Tadic en Blind altijd zullen spelen", zegt Janssen.

"Dit is een luxeprobleem", aldus Hedwiges Maduro. "Je kunt ook per wedstrijd kijken wat je nodig hebt. Iedere grote club, zeker in het buitenland, heeft niet elf basisspelers, maar achttien. De ene keer speelt Berghuis, de andere keer Taylor. Dat wordt de nieuwe trend bij de grotere clubs, je kunt niet meer met elf spelers spelen. Ik zat nog te denken: als je ze allemaal op wilt stellen, moet je er een verdediger uithalen."

Jan Boskamp ziet nog altijd een belangrijke rol weggelegd voor Tadic. "Als je tegen grote clubs speelt in de Champions League begrijp ik dat je met Tadic als valse nummer negen speelt, maar in Nederland speel je vaak op de helft van de tegenstander. Dan moet je een aanspeelpunt hebben en in de eerste helft (van het duel met Fortuna Sittard, red.) was die er niet."