Officieel: Medunjanin is na veertien jaar terug op de Nederlandse velden

Officieel: Medunjanin is na veertien jaar terug op de Nederlandse velden

09-08-2022 11:45
27

Haris Medunjanin is na veertien jaar terug in Nederland. De 37-jarige Bosniër heeft voor één seizoen getekend bij PEC Zwolle.

PEC-trainer Dick Schreuder wilde graag nog ervaring aan zijn selectie toevoegen en kwam uit bij Medunjanin, die hij goed kent vanuit zijn tijd bij Amerika. "Voor mij voelt het super goed om terug te keren in Nederland, waar ik mijn eerste stappen als profvoetballer heb gezet. Ik ken de manier van voetballen hier en dat ik de trainer ook al ken is natuurlijk een extra voordeel. Ik ben op dit moment hartstikke fit, maar zal nog wel wedstrijdritme moeten opdoen. Door keihard te trainen hoop ik spoedig mijn eerste minuten voor PEC Zwolle te maken. Ik wil deze ploeg met mijn ervaring en kwaliteiten maar wat graag verder helpen", vertelt Medunjanin op de clubsite van PEC.

"Haris en Dick kennen elkaar ontzettend goed. Dick weet dus precies wat voor speler we in huis hebben gehaald", zegt technisch directeur Marcel Boudesteyn. "Haris is topfit en heeft de voorbije jaren veel wedstrijden gespeeld in de MLS. Met zijn ervaring zal hij een enorme verrijking zijn voor deze jonge groep zowel binnen als buiten het veld."

Medunjanin doorliep de jeugdopleiding van AZ en maakte, nadat hij verhuurd was aan Sparta, de overstap naar Real Valladolid in Spanje. Dat was in 2008. Medunjanin droeg ook het shirt van Maccabi tel Aviv, Gaziantepspor, Deportivo La Coruña, weer Maccabi Tel Aviv, Philadelphia Union en sinds 2020 dat van Cincinnati. Hij werd met Jong Oranje (onder Foppe de Haan) Europees kampioen. Medunjanin kwam daarna zestig keer uit voor het Bosnische nationale elftal.