'Ik kon het gewoon niet meer opbrengen, daarom stop ik nu met voetballen'

'Ik kon het gewoon niet meer opbrengen, daarom stop ik nu met voetballen'

09-08-2022 22:25
29

Peet Bijen heeft extra tekst en uitleg gegeven over zijn voortijdig beëindigde voetbalcarrière. De verdediger van FC Emmen moet op 27-jarige leeftijd noodgedwongen stoppen vanwege een enkelblessure.

Bijen streed negentien maanden lang tegen een enkelkwetsuur. In de voorbereiding speelde hij weer bij Emmen, maar fit was de verdediger niet. Nu kiest hij ervoor om te stoppen. "Ik heb dit natuurlijk al een tijdje zien aankomen", zegt hij tegen TC/Tubantia. "Ik heb met mensen in mijn omgeving en mezelf een tijdje geleden de afspraak gemaakt, dat ik er een half jaar alles aan wilde doen om terug te keren. Dat heb ik gedaan. Wat dat betreft kan ik mezelf helemaal niets kwalijk nemen."

"Maar ik merkte in de voorbije weken dat ik steeds meer moeite had om me op te laden voor de revalidatietrainingen. En dan komt het moment dat je je gaat voorbereiden op het einde, dat je eerlijk tegen jezelf moet zijn", vervolgt Bijen. "Ik kon het gewoon niet meer opbrengen. Daarom is dit het beste besluit. Het ging niet meer."

Bijen is echter niet ten einde raad nu hij moet stoppen met voetballen. "Gelukkig is er meer in het leven dan voetbal. Mijn vriendin en ik gaan terug naar Twente, terug naar de familie. Het voordeel van het voetbal is dat als je al die jaren een beetje zuinig op je geld bent geweest, je voorlopig ook nog even vooruit kunt." Bijen gaat nu psychologie studeren. "Je zou kunnen zeggen dat mijn studentenleven nu gaat beginnen. Dat is wel even heel iets anders dan het strakke voetbalbestaan."