'Marc Overmars en Mark van Bommel hebben me overtuigd om voor Antwerp te kiezen'

'Marc Overmars en Mark van Bommel hebben me overtuigd om voor Antwerp te kiezen'

10 augustus - 14:42
28

Jurgen Ekkelenkamp is de nieuwste aanwinst van Royal Antwerp FC. De Nederlander komt over van Hertha BSC en geeft toe dat Mark van Bommel en Marc Overmars een belangrijke rol gespeeld hebben in zijn keuze voor de Belgische club.

Ekkelenkamp trainde op dinsdag voor het eerst mee met zijn nieuwe ploeggenoten. Ook een eerste interview stond op het drukgevulde programma van de nieuwe aanwinst. Ekkelenkamp leek op weg naar Club Brugge, maar koos last-minute toch voor Antwerp. "Ik heb veel gesprekken gevoerd en voelde veel vertrouwen, dat was de reden om hier te komen. Mark van Bommel en Marc Overmars hebben ook zeker een grote rol gespeeld. Zij hebben me overtuigd om voor Antwerp te kiezen", zegt Ekkelenkamp tegen het clubkanaal.

Met Vincent Janssen treft Ekkelenkamp nog een andere Nederlander. "Het is altijd leuk om een landgenoot in het team te hebben. Ik heb hem al ontmoet en mee gesproken, dat is altijd leuk. Wat hij zei? Hij vertelde hoe het in het team is en hoe de trainers is. Het was allemaal top."

"Ik ben een speler die echt met het team speelt, dus goed in de competitie en met scorend vermogen. Karakter? Ja, ook wel, maar dat is meer op het veld. Daarbuiten ben ik een rustige jongen. In het veld wel met grinta", stelt Ekkelenkamp zichzelf voor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie