ESPN presenteert genomineerden Speler van het Jaar: vier spelers maken nog kans

ESPN presenteert genomineerden Speler van het Jaar: vier spelers maken nog kans

10-08-2022 17:46
62

ESPN heeft woensdag Jurriën Timber, Noussair Mazraoui, Luis Sinisterra en Cody Gakpo gepresenteerd als kanshebbers om Speler van het Jaar in de Eredivisie te worden. 30 augustus horen de heren wie er dit jaar met de prijs vandoor gaat. 

Vorig jaar ging de prijs naar Dusan Tadic, vanwege zijn belangrijke rol in de landstitel van Ajax. Zijn ploeggenoot Timber en ex-ploeggenoot Mazraoui zijn nu in de race voor de award. Beide heren worden door ESPN geprezen, vanwege hun defensieve werk dat de basis vormde voor het laatste kampioenschap van Ajax. Mazraoui tekende deze zomer een contract bij Bayern München.

De andere twee genomineerden zijn Gakpo en Sinisterra. Eerstgenoemde beleefde vorig seizoen zijn definitieve doorbraak en is nu een van de belangrijkste spelers bij PSV. Daarnaast heeft hij zich in de kijker gespeeld bij verschillende topclubs. Sinisterra was voor Feyenoord zowel in de competitie als in de Conference League erg belangrijk. Hij verdiende daarmee een transfer naar Leeds United en komt dit seizoen dus uit in de Premier League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s