De Leeuw rondt transfer af na stiekeme treinfoto: 'Mijn vrouw geen spelbreker'

De Leeuw rondt transfer af na stiekeme treinfoto: 'Mijn vrouw geen spelbreker'

10-08-2022 20:06 Laatste update: 21:25
49

Willem II heeft de terugkeer van Michael de Leeuw bevestigd. De 35-jarige aanvaller komt over van FC Groningen, dat naar verluidt een kleine transfersom ontvangt.

De terugkeer van De Leeuw was al uitgelekt. Dinsdag dook een foto van hem op in de trein naar Tilburg. "De laatste keer dat ik in de trein zat moet tien jaar geleden geweest zijn, haha", lacht hij op de website van Willem II. "Mijn vrouw en kinderen zijn op vakantie en ik was alleen thuis. Met de auto naar Tilburg komen was logischer geweest, maar omdat ik van de club een auto krijg, zou ik met twee auto’s opgescheept zijn. Niet handig."

Tijdens zijn reis werd De Leeuw echter op de foto gezet. Hij zag plots achter een stoel verderop stiekem een telefooncamera op zich gericht worden. "Ik denk dat dat ergens tussen Utrecht en Den Bosch was. Het grappigste van alles vind ik dat die jongen me tot Tilburg gevolgd is, waarschijnlijk om met eigen ogen te zien of ik écht onderweg was naar Willem II. Misschien hoefde hij niet eens hier te zijn. Prachtig. Dat is humor, toch?"

De Leeuw reageert ook op de geruchten dat zijn vrouw een transfer naar Willem II aanvankelijk blokkeerde. "Dat wil ik graag uitleggen, want ik las berichten dat mijn vrouw de spelbreker zou zijn. Dat is niet zo. We hebben twee jonge kinderen die we liever niet uit hun bekende, stabiele omgeving en school willen halen. Maar mijn situatie bij FC Groningen veranderde de afgelopen dagen zodanig, dat we er tóch voor kiezen om naar Tilburg te komen. Mijn vrouw weet dat ze met een voetballer getrouwd is, dus veranderingen zijn we allebei wel gewend."

Tilburg is bovendien geen onbekend terrein. Hij speelde er onder meer enkele jaren in de jeugd. "Ik ken zoveel mensen in Tilburg en via Willem II. In de Champions League-tijd zat ik als puber op de tribune", stelt de aanvaller, die ook in de belangstelling stond van FC Emmen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s