Topontmoeting over Frenkie de Jong: Ali Dursun komt aan in Barcelona

Topontmoeting over Frenkie de Jong: Ali Dursun komt aan in Barcelona

10-08-2022 21:10
102

De zaakwaarnemer van Frenkie de Jong is aangekomen in Barcelona. Ali Dursun gaat in gesprek met de clubleiding van FC Barcelona over de toekomst van de 25-jarige middenvelder, meldt Diario SPORT.

Volgens de Catalaanse sportkrant moet er in de komende uren of dagen een beslissing worden genomen over De Jong. Barça heeft een akkoord bereikt met Chelsea over een afkoopsom en de boodschap voor de Oranje-international is dan ook helder: hij moet vertrekken of een nieuw contract tekenen tegen een lager salaris. Het kamp van De Jong houdt er echter een 'tegenovergestelde' mening op na.

De ex-Ajacied leverde al eerder salaris in, waardoor hij nog zo'n achttien miljoen euro tegoed heeft. Meerdere media schreven al dat hij voorlopig niet van plan is om zich weg te laten jagen. De Jong wil nog altijd het liefst in Camp Nou blijven. Daarover sprak Dursun de afgelopen dagen al over de telefoon met de Barça-top, maar de club wilde nu ook graag een fysieke ontmoeting. 

Overigens is Dursun ook de belangenbehartiger van Martin Braithwaite. Ook de toekomst van de Deense aanvaller zal besproken worden. Braithwaite heeft helemaal geen perspectief en moet ruimte vrijmaken in het salarisbudget. Barça voldoet momenteel nog niet aan de financiële regels van La Liga, waardoor aankopen niet kunnen worden ingeschreven.

Een vertrek van spelers als De Jong, Braithwaite en ook Memphis Depay zou de financiële last flink verlagen. Naar verluidt wil Chelsea zo'n tachtig miljoen euro betalen voor de spelbepaler. De Jong werd woensdag uitgescholden door enkele fans toen hij op het trainingscomplex arriveerde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie