'Fulham geeft gas, maar contractsituatie Kluivert vormt nog een struikelblok'

'Fulham geeft gas, maar contractsituatie Kluivert vormt nog een struikelblok'

11-08-2022 00:00
55

De kans is groot dat Justin Kluivert dit seizoen in de Premier League speelt. Fulham geeft gas voor de Nederlandse vleugelaanvaller, maar een akkoord is er nog niet, meldt The Evening Standard.

Kluivert is overbodig bij AS Roma en mag vertrekken. Fulham wil hem huren, met een optie tot koop van 9,5 miljoen euro. De Premier League-club zet vaart achter de onderhandelingen, schrijft de Londense krant. Wel moet er eerst nog één belangrijk obstakel worden opgelost: De ex-Ajacied ligt nog maar één jaar vast in Stadio Olimpico, waardoor de Italianen hem gratis de deur uit zien lopen als Fulham de optie niet hoeft te lichten.

Kluivert ziet een overstap naar Fulham zelf zitten. Het afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor OGC Nice, maar de Franse club zag er uiteindelijk van af om hem definitief in te lijven.

Mocht de transfer doorgang vinden, dan is Fulham alweer de vijfde club voor de pas 23-jarige Kluivert. Nadat hij onder Peter Bosz in het seizoen 2016/17 doorbrak bij Ajax verkaste hij naar Roma, dat hem naast Nice in het veleden ook al stalde bij RB Leipzig. 

Joshua Zirkzee blijft ook in beeld op Craven Cottage, maar de komst van een verdediger en een buitenspeler genieten prioriteit. Voor die eerste positie is inmiddels wel Issa Diop overgenomen van West Ham United.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s