Jonk: 'De laatste jaren meerdere keren genoten van het spel van Ajax'

Jonk: 'De laatste jaren meerdere keren genoten van het spel van Ajax'

11-08-2022 08:34
142

Voor Wim Jonk hebben de Eredivisie-duels met Ajax geen extra lading meer na zjin geruchtmakende vertrek uit Amsterdam. De trainer van FC Volendam beaamt dat daar aanvankelijk wel sprake van was.

Jonk maakte als hoofd jeugdopleiding deel uit van het veelbesproken technisch hart, maar hij vertrok vanwege een onoverbrugbaar meningsverschil. "De eerste keer dat we met Volendam op De Toekomst tegen Jong Ajax speelden was apart. Dat wel", zegt de oud-international tegen Voetbal International. "Ik wil iedere wedstrijd winnen, maar die dag wel héél graag. Dat lukte."

"Verder is die Ajax-periode passé", vervolgt Jonk. "Ik kijk met interesse naar hun wedstrijden en heb de laatste jaren meerdere keren genoten van het spel. En de jongens met wie je zelf nog hebt gewerkt in de opleiding, volg je dan met speciale belangstelling. Zonder vervelende bijgedachten. Daar heb ik gelukkig geen last van."

Jonk heeft wel geleerd van die Ajax-periode. "Bij Ajax wilden we soms te snel en de verantwoordelijkheden van alle betrokkenen waren niet duidelijk genoeg. Verandering is niet altijd makkelijk. Een door iedereen omarmd plan als startpunt en goede communicatie daarna zijn cruciaal. Je moet alle klokken gelijk blijven zetten."

Ajax en Volendam staan op 8 oktober voor het eerst tegenover elkaar. Het tweede duel in de Johan Cruijff Arena is op 26 januari.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s