Kostic verlaat de Bundesliga na acht jaar en tekent bij absolute droomclub

Kostic verlaat de Bundesliga na acht jaar en tekent bij absolute droomclub

11-08-2022 11:39 Laatste update: 12:06
62

Filip Kostic vertrekt van Eintracht Frankfurt naar Juventus. De oud-speler van FC Groningen is inmiddels gearriveerd in Turijn en tekent later op donderdag een contract, laat de Italiaanse topclub weten.

Hiermee komt er een einde aan een voortkabbelende transfersoap. Nadat Kostic met Eintracht de Europa League won, meldden diverse clubs zich in Duitsland, waaronder West Ham United. De inmiddels 29-jarige Kostic ging niet in op die interesse en had maar één nieuwe droomclub, Juventus.

De Oude Dame meldde zich vervolgens voor de Serviër. Het duurde lang voordat de onderhandelingen konden worden afgerond. Juventus wilde in eerste instantie, in tegenstelling tot West Ham, niet voldoen aan de vraagprijs voor Kostic. Uiteindelijk bereikten de clubs alsnog een akkoord. De Italianen betalen 15 miljoen euro aan Eintracht.

Kostic vertrok na zijn tijd in Groningen naar VfB Stuttgart. Daarna tekende hij bij Hamburger SV, waarna hij begon aan zijn succesvolle periode bij de Europa League-kampioen. Komende maandag kan hij zijn debuut maken. Dan neemt Juventus het in de eerste speelronde van dit seizoen op tegen Sassuolo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie