FC Twente sprankelt niet, maar wint ruim: prachtig tweeluik met Fiorentina wacht

11-08-2022 20:50
94

FC Twente kwam niet echt sprankelend voor de dag in de Grolsch Veste, maar de Tukkers zijn door naar de laatste voorronde van de Conference League. FK Cukaricki werd opnieuw verslagen, deze keer met 4-1. Daardoor wacht een zwaar tweeluik tegen Fiorentina op Twente.

Een week eerder boekte Twente in Servië al een mooie 1-3 overwinning, waardoor de nummer vier van de Eredivisie met een goed gevoel kon toeleven naar de return. Cukaricki begon in Enschede echter sterk aan de wedstrijd. De bezoekers waren direct gevaarlijk en kwamen al na zeven minuten tot scoren. Luka Adzic, vorig seizoen nog de spits van PEC Zwolle, ontsnapte uit de rug van Joshua Brenet en schoot raak: 0-1.

De spanning was daardoor weer helemaal terug in het tweeluik. Cukaricki bleef gevaarlijk, waardoor het de verkeerde kant opging voor Twente. Aanvoerder Robin Pröpper stond in de vijftiende minuut echter op: hij kreeg de bal voor zijn voeten na een vrije trap en schoot Twente weer op gelijke hoogte. De treffer deed de ploeg van Ron Jans duidelijk goed, want Twente werd sterker en Cukaricki kwam in de verdrukking terecht.

Ruim tien minuten voor rust leverde dat ook nog de voorsprong op voor de thuisploeg. Daan Rost kwam door aan de rechterkant en wist Michel Vlap met een voorzet te vinden. De middenvelder knikte de 2-1 vervolgens tegen de touwen. Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond.

In de tweede helft moest Cukaricki daardoor drie keer scoren om een verlenging uit het vuur te kunnen slepen. Twente werd weliswaar slordiger, maar de nummer twee van Servië wist daar niet van te profiteren. Toen de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, wist Christos Tzolis zijn moment nog even flink te pakken. Met twee heerlijke uithalen kwam hij twee keer tot scoren. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Daardoor is Twente door naar de laatste voorronde van de Conference League. Nu moeten de Tukkers met Fiorentina af zien te rekenen om het hoofdtoernooi te bereiken. Over een week staat de eerste ontmoeting al op het programma, in Florence.