Jansen (AZ) zet 'topspeler' Bazoer op de bank: 'Hij werkt daar heel hard aan'

Jansen (AZ) zet 'topspeler' Bazoer op de bank: 'Hij werkt daar heel hard aan'

11 augustus - 21:27
28

Pascal Jansen heeft uitleg geven over de reserverol van Riechedly Bazoer tegen Dundee United. De AZ-coach noemt Bazoer een 'topspeler', maar de Oranje-international is nog niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

In het duel met Dundee zit Bazoer voor het eerst sinds zijn verrassende overstap bij de wedstrijdselectie van AZ. Jansen laat hem echter wel op de bank beginnen. "Riechedly kan in ieder geval minuten maken, anders zou hij niet bij de selectie zitten", vertelt de coach voorafgaand aan de wedstrijd bij RTL7. We moeten ons wel realiseren dat hij van iets verder komt. Hij is qua fitheid nog niet op het niveau waarop wij hem willen hebben. Hij werkt daar dagelijks heel hard aan."

Aan de kwaliteiten van Bazoer ligt het in ieder geval niet, zo maakt Jansen duidelijk. "Riechedly is gewoon een topspeler. Maar het is wel zaak dat hij fitter wordt. Hij is bij ons gehaald voor het middenveld, niet als centrale verdediger. Hij kan daar wel prima uit de voeten, dat heeft hij in de afgelopen seizoenen laten zien bij Vitesse. Riechedly zal de arbeid en kwaliteit dus moeten leveren op het middenveld, in onze speelwijze vraagt dat heel veel. Dat is hem wel toevertrouwd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie