Schreuder krijgt advies: 'Géén Tadic in de spits hoor, dat is bittere armoede'

Schreuder krijgt advies: 'Géén Tadic in de spits hoor, dat is bittere armoede'

12 augustus - 06:41
89

Oud-internationals Pierre van Hooijdonk en Kees Kist adviseren Alfred Schreuder om in de punt van de aanval bij Ajax een beroep te doen op Brian Brobbey. De jongeling moet de voorkeur krijgen boven Dusan Tadic.

Tegen Fortuna Sittard begon Tadic in de spits, maar na rust werd hij afgelost door Brobbey, die Ajax vervolgens aan de 1-3 hielp. "Géén Tadic in de spits hoor! Dat vind ik bittere armoede", stelt Kist in gesprek met De Telegraaf. "Tadic moet gewoon op links spelen. Dáár is hij op zijn best, daar doet hij met zijn passeeracties gewoon wat hij moet doen en is hij heel groot. Tadic is een linkerspits, géén centrumspits."

"Nou, dan hebben we Brobbey. Vind ik wel een goeie, maar eigenlijk is hij op dit moment nog meer een pinchhitter", vervolgt de topscorer aller tijden van AZ. "Kijk: als je Brobbey in de spits wil neerzetten, zal Schreuder zijn systeem misschien ook op hem moeten aanpassen. Een systeem met twee spitsen én hangende vleugelspelers die in de bal komen en van daaruit verder gaan voetballen."

Kist krijgt bijval van Van Hooijdonk, die Brobbey 'in het merendeel van de wedstrijden' zou opstellen als centrumspits. "Zoals Brobbey tegen Fortuna die bal van Tadic intikte, is zoals een echte spits dat doet", zegt hij. "Ik denk zelf niet dat Tadic dat op die manier gedaan zou hebben als de rollen omgekeerd waren. Brobbey koos instinctief als echte spits de juiste positie, terwijl andere typen spelers toch de neiging hebben om veel in de bal te komen. En die zijn op zo’n moment dan niet op de goede plek."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie