AD: Ünüvar gaat verhuurd worden, Schuurs en Klaiber mikken op nieuw avontuur

AD: Ünüvar gaat verhuurd worden, Schuurs en Klaiber mikken op nieuw avontuur

12-08-2022 08:24
211

Naci Ünüvar gaat waarschijnlijk elders gestald worden door Ajax. Althans, het Algemeen Dagblad schrijft dat de jonge spelmaker op het punt staat verhuurd te worden.

Door de enorme concurrentie op het middenveld en in de voorhoede bij Ajax kan Ünüvar, die recent zijn contract verlengde tot medio 2026, niet op speelminuten rekenen in de hoofdmacht. De ochtendkrant maakt geen melding van mogelijke bestemmingen voor de negentienjarige technicus. Het AD schetst dat het aankoopbeleid van de Amsterdammers erin resulteert dat jeugdspelers als Ünüvar noodgedwongen een doorbraak in de Johan Cruijff Arena moeten uitstellen.

Wedden

Meer odds

Ünüvar debuteerde op zestienjarige leeftijd in de KNVB Beker tegen Spakenburg in het eerste elftal. Hoewel die wedstrijd dateert van 22 januari 2020, stokt de teller voor Ünüvar op drie officiële optredens. Zijn Eredivisie-debuut maakte de creatieveling ook nog niet. 

Perr Schuurs en Sean Klaiber
Ajax moet nog rekening houden met twee uitgaande transfers. Perr Schuurs en Sean Klaiber staan naar verluidt op de nominatie om te vertrekken. Beide verdedigers 'mikken op een nieuw avontuur', klinkt het. Naar verwachting kunnen de Amsterdammers 'dik tien miljoen euro' incasseren voor Schuurs.