'Stabiele jongen met beresterk lichaam' bij PSV: 'Kan ik emotioneel van worden'

'Stabiele jongen met beresterk lichaam' bij PSV: 'Kan ik emotioneel van worden'

12-08-2022 08:55
83

Ismael Saibari staat op het punt om door te breken bij PSV. Adil Ramzi, die vorig seizoen assistent-trainer van Ruud van Nistelrooij was bij Jong PSV en de middenvelder annex aanvaller onder zijn hoede had, is trots op diens ontwikkeling.

Saibari mocht in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en in het tweeluik tegen AS Monaco aan de aftrap beginnen. "Ik ben heel blij voor hem dat Ruud (Van Nistelrooij, red.) hem en ook Johan (Bakayoko, red.) kansen geeft bij PSV", zegt Ramzi, die nu eindverantwoordelijk is bij Jong PSV, tegen het Algemeen Dagblad. Ramzi is niet verrast door de ontwikkeling van Saibari. "Een stabiele jongen in zijn hoofd ook, met een beresterk lichaam en de wil om te leren van Ruud en de andere technische mensen. Ismael leeft voor het voetbal en is geen jongen die moeite heeft de focus vast te houden."

Twee jaar geleden werd Saibari voor 'een habbekrats' overgenomen van KRC Genk. "Ik heb de afgelopen weken genoten van Ismael en als deze jongens bij PSV 1 slagen, kan ik daar bijna emotioneel van worden. Klinkt heel gek misschien, maar dat is waar je als coach alles voor wilt doen", aldus Ramzi.