Valencia neemt geen voorbeeld aan Barcelona: 'Nutteloos om er omheen te draaien'

Valencia neemt geen voorbeeld aan Barcelona: 'Nutteloos om er omheen te draaien'

12-08-2022 09:47 Laatste update: 09:49
53

Valencia neemt in Spanje geen voorbeeld aan FC Barcelona. Beide clubs kampen met financiële moeilijkheden, maar de Catalanen hebben deze transferzomer alsnog flink ingekocht. Dat gaat Valencia niet doen.

Valencia heeft deze zomer vier spelers gehaald. De club heeft alleen een transfersom betaald voor spits Hugo Duro, die vorig seizoen al gehuurd werd. Recent werd Gonçalo Guedes wel voor ruim dertig miljoen euro verkocht, maar toch blijven de mogelijkheden beperkt voor Valencia. "In Spanje is er een nauwkeurige economische controle", zegt trainer Gennaro Gattuso tegen La Gazzetta dello Sport. "Zo begint FC Barcelona morgen (zaterdag, red.) aan de competitie, terwijl het nog verschillende spelers moet inschrijven."

"Het heeft geen zin om iemand te kopen die je eigenlijk niet kunt betalen", gaat Gattuso verder. "Op het gebied van geld zijn we beperkt, maar dat doet niet af aan ons enthousiasme. Op het veld zullen we zien hoe ver we kunnen komen."

Valencia leek wel dicht bij de komst van Juventus-middenvelder Arthur, maar nu lijkt de nummer negen van Spanje toch niet genoeg geld te hebben voor de transfer. "We kunnen dat ons niet veroorloven. Dan is het nutteloos om er omheen te draaien of beloftes te doen die we niet na kunnen komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie