Henk de Jong frustreert zich 'enorm': 'We zijn Cambuur 0.0, normaal doen'

Henk de Jong frustreert zich 'enorm': 'We zijn Cambuur 0.0, normaal doen'

12-08-2022 13:11 Laatste update: 13:20
48

Henk de Jong pleit voor realisme in Leeuwarden. Volgens de trainer van SC Cambuur wordt er veel te veel verwacht van zijn ploeg. Op het persmoment van vrijdag sprak hij zijn ergernis uit.

Cambuur verloor vorige week de openingswedstrijd tegen promovendus Excelsior met 0-2. Er heerst negativiteit rondom de club na de nederlaag. Het leidt tot frustratie bij De Jong. "Er heerst hier een negativiteit die niet hoort", stelt hij. "Dat frustreert mij enorm. De verwachtingen liggen te hoog. Als wij ons dit seizoen handhaven in de Eredivisie doen we het hartstikke goed. Het is belangrijk dat iedereen rondom deze club reëel blijft, anders gaan we eraan."

In financieel opzicht heeft Cambuur nog geen stap omhoog gezet. Mark Diemers stond op het lijstje, maar verkaste naar FC Emmen. Dat had allemaal met geld te maken, benadrukt De Jong. "Dat is niet doordat wij zitten te slapen, maar doordat wij hem niet kunnen betalen. Dat is hartstikke jammer, maar wel hoe het is. Het is deze zomer gegaan over Cambuur 2.0. Hartstikke leuk, maar wij zijn gewoon Cambuur 0.0. Qua budget horen we bij de onderste drie. Laten we normaal blijven doen."

Mogelijk raakt Cambuur in de persoon van Alex Bangura nog een steunpilaar kwijt. De linksback staat bij Feyenoord op de radar. "Die interesse is nog niet officieel, maar duidelijk is dat ik Alex liever niet kwijtraak. Hij is voor ons een fantastische kracht. Dat clubs naar hem informeren is logisch gezien wat hij allemaal doet in een wedstrijd, maar hij kan ook nog wel wat bijleren", aldus De Jong.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s