Benzema neemt het op tegen twee Belgen voor UEFA Speler van het Jaar-prijs

Benzema neemt het op tegen twee Belgen voor UEFA Speler van het Jaar-prijs

12-08-2022 19:54 Laatste update: 19:58
32

Karim Benzema is na zijn waanzinnige seizoen bij Real Madrid genomineerd als kanshebber van de UEFA Player of the Year Award. De Fransman strijdt met twee Belgen om de prijs, waarvan er één zijn ploeggenoot is. 

De UEFA maakt vrijdagmiddag bekend dat de strijd zal gaan om Benzema, ploeggenoot Thibaut Courtois en Kevin de Bruyne van Manchester City. De Franse spits beleefde een uitmuntend seizoen bij De Koninklijke en wist zowel de Spaanse landstitel als de Champions League binnen te slepen. Benzema was vooral in het miljardenbal van grote waarde en had een groot aandeel in de comebacks tegen Paris Saint Germain en Manchester City. 

Benzema verliet Olympique Marseille in 2009 om zich bij Real Madrid te scharen en speelde jarenlang in dienst van Cristiano Ronaldo, de grote ster van de club. De Portugees vertrok echter in 2018 naar Juventus en sindsdien heeft Benzema zich geprofileerd als de grote speler van Los Blancos. De 34-jarige spits was vorig seizoen goed voor 44 doelpunten en zestien assists in 46 wedstrijden. In de Champions League scoorde de Fransman maar liefst vijftien keer in twaalf wedstrijden. Courtois was in de Champions League-finale overigens de grote man en hield Real op de been. De Belg verbrak daarmee een nieuw record: de doelman volbracht negen reddingen en dat is een unicum in een Champions League-finale. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s