Update: La Liga zet seinen op groen: vier van vijf Barça-aankopen kunnen debuteren

Update: La Liga zet seinen op groen: vier van vijf Barça-aankopen kunnen debuteren

12-08-2022 20:38 Laatste update: 22:25
75

FC Barcelona verwacht vier van de vijf aankopen op tijd in te kunnen schrijven voor de start van het La Liga-seizoen. Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié zijn zaterdagavond vermoedelijk van de partij tegen Rayo Vallecano, maar Jules Koundé zal ontbreken.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde The Athletic. Barça kon tot op heden geen enkele nieuwe speler inschrijven, omdat het niet voldeed aan de salarislimiet van La Liga. De Catalanen besloten daarom om delen van de televisierechten en Barça Studios te verkopen. De club trok vrijdag aan de vierde en voorlopig laatste 'hendel', waarmee nog eens honderd miljoen euro is opgehaald.

De Spaanse competitieorganisatie bestudeert momenteel de documenten en neemt vermoedelijk nog vrijdag een besluit. Als zij de laatste financiële deal goedkeuren, dan zijn Lewandowski, Raphinha, Christensen en Kessié zo goed als zeker speelgerechtigd. Koundé zit echter in de wachtkamer. De Franse verdediger kan vermoedelijk pas worden ingeschreven als spelers salaris inleveren of worden verkocht. Barça besloot om Koundé voorlopig af te laten vallen, omdat trainer Xavi al voldoende opties heeft in zijn defensie. Ook werd zijn transfer als laatste afgerond, waardoor hij het laatste aansloot bij de selectie.

Blaugrana doet er ondertussen alles aan om ook zo snel mogelijk over Koundé te kunnen beschikken. Gerard Piqué steekt de club opnieuw de helpende hand toe. De 35-jarige verdediger is nogmaals bereid om salaris in te leveren. Hij zou zelfs het hele seizoen af willen zien van zijn honorarium om pas weer in 2023/2024 betaald te krijgen.

Vorige zomer zag Piqué ook al af van een groot deel van zijn salaris, net als Sergio Busquets en Jordi Alba. Destijds was dat nodig om Sergio Agüero, Eric García en Memphis Depay in te schrijven. De Nederlandse aanvaller mag nu alweer vertrekken en staat in de belangstelling van onder meer Juventus. Ook de toekomst van Frenkie de Jong is al maanden onderwerp van gesprek.

Update: La Liga heeft de seinen op groen gezet: Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié kunnen debuteren voor FC Barcelona. Ook Sergi Roberto en Ousmane Dembélé kunnen zaterdagavond in actie komen tegen Rayo Vallecano. Zij gelden als nieuwe spelers doordat ze hun contract pas verlengden nadat hun oude verbintenis was afgelopen.

Zoals verwacht is Jules Koundé voorlopig het kind van de rekening. Barça moet eerst ruimte vrijmaken in het salarishuis voordat de Franse verdediger kan worden ingeschreven.