Haller maakt kans op de Ballon d'Or, recordwinnaar Messi niet genomineerd

Haller maakt kans op de Ballon d'Or, recordwinnaar Messi niet genomineerd

12-08-2022 20:55
79

Sébastien Haller is één van de genomineerden voor de Ballon d'Or. De Ivoriaanse spits prijkt verrassend op de dertigkoppige lijst die vrijdagavond bekend is gemaakt door organisator France Football.

Haller beleefde een topseizoen bij Ajax. Vooral in de Champions League maakte de 28-jarige spits indruk met zijn doelpunten. Deze zomer werd hij verkocht aan Borussia Dortmund, maar daar heeft hij zich nog niet kunnen laten zien. Bij Haller werd teelbalkanker geconstateerd, waar hij aan wordt behandeld.

Naast Haller prijkt onder meer Virgil van Dijk op de lijst. De verdediger van Liverpool is de enige Nederlander die is genomineerd. 'Titelhouder' Lionel Messi en Neymar zijn de opvallendste afwezigen. De Argentijnse en Braziliaanse ster wisten afgelopen seizoen niet hun topvorm te etaleren bij Paris Saint-Germain. In het verleden ging Messi liefst zeven keer met de prijs aan de haal. Cristiano Ronaldo, die de Gouden Bal vijf keer ontving, is wel in de race.

De genomineerden: Sébastien Haller, Thibaut Courtois, Karim Benzema, Christopher Nkunku, Mo Salah, Joshua Kimmich, Trent Alexander-Arnold, Bernardo Silva, Riyad Mahrez, Luis Díaz, Robert Lewandowski, Vinicius jr., Casemiro, Heung-Min Son, Fabinho, Rafael Leão, Mike Maignan, Harry Kane, Darwin Núñez, Phil Foden, Sadio Mané, Cristiano Ronaldo, Virgil van Dijk, João Cancelo, Kylian Mbappé, Erling Haaland. Antonio Rüdiger, Dusan Vlahovic, Kevin de Bruyne.