Goudhaantje Kharchouch leidt Excelsior naar zege op Vitesse

12-08-2022 21:56
157

Excelsior heeft vrijdagavond ook de tweede wedstrijd van het Eredivisie-seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen was op eigen veld te sterk voor Vitesse, dat juist een rampzalige start kent.

Met een temperatuur van zo'n dertig graden openden Excelsior en Vitesse het voetbalweekend op Woudestein. De Arnhemmers wilden zich revancheren voor de harde nederlaag tegen Feyenoord (2-5) en begonnen voortvarend. Domgjoni raakte al snel de bovenkant van de lat, terwijl doelman Stijn van Gassel goed redde op een kopbal van Maximilian Wittek. In de rebound was de sluitpost ook Domgjoni de baas.

Vitesse kreeg zodoende de kansen, maar bij de eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant was het meteen raak. Reda Kharchouch gebruikte na een klein kwartier goed zijn lichaam in het strafschopgebied, draaide weg en haalde de trekker over: 1-0. Na twintig minuten was ook zijn tweede kans raak. Ditmaal stuurde Azarkan hem diep, waarna Kharchouch de bal heel fraai over Jeroen Houwen lepelde.

Vitesse moest daardoor in de achtervolging en drong flink aan. Van Gassel stond onder meer een doelpunt van Tronstad in de weg. Na 29 minuten was de Excelsior-keeper dan toch geklopt. Hij was kansloos op de inzet van Nikolai Baden Frederiksen in de rebound.

Die goal had Vitesse vertrouwen moeten geven, maar in de tweede helft werd Excelsior eigenlijk nauwelijks in verlegenheid gebracht. Het spel golfde een beetje op en neer, maar grote kansen bleven uit. Met Yassin Ayoub als invaller gooiden de Kralingers het duel een kwartier voor tijd in het slot. Na goed voorbereidend werk van Kharchouch schoot Kenzo Goudmijn raak: 3-1.

De avond werd nog vervelender voor Vitesse doordat Tronstad in blessuretijd een rode kaart kreeg na een stevige charge. Excelsior zal er niet om malen. De ploeg van Marinus Dijkhuizen won vorige week al van SC Cambuur en is daardoor nog foutloos.