PEC haalt uit, Willem II verliest en Pierie is de schlemiel bij Jong Ajax

12-08-2022 22:04
117

PEC Zwolle is voortvarend uit de startblokken geschoten in de Keuken Kampioen Divisie. De degradant boekte in zijn tweede competitieduel een klinkende zege op Telstar. Willem II slikte een nederlaag bij FC Eindhoven en Kik Pierie was de schlemiel namens Jong Ajax

Telstar - PEC Zwolle 0-5
PEC beleefde een droomstart in Velsen. Chardi Landu opende binnen twee minuten de score en na negen minuten stond het 0-2 door een lob van Tolis Vellios. De Blauwvingers kwamen daarna niet meer in de problemen. Landu maakte zijn tweede en direct na rust sloeg Luis Görlich toe. Thomas van den Belt zorgde met het hoofd voor het slotakkoord. Daardoor heeft PEC de volle buit na twee speelronden.

FC Eindhoven - Willem II 2-1
Willem II heeft beduidend meer moeite dan PEC om zijn draai te vinden op het tweede niveau. Na het gelijkspel tegen Jong PSV (1-1) ging het nu ook mis tegen FC Eindhoven. Evan Rottier opende de score na 23 minuten en dat kwam hard aan bij Willem II, dat daarna nauwelijks nog een vuist maakte. Met een van richting veranderd schot leek Daniel Crowley een kwartier voor tijd nog wel een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar Pjotr Kestens stak daar een laat stokje voor.

De Graafschap - VVV-Venlo 1-2
De Graafschap dolf na de nederlaag tegen PEC ook het onderspit tegen VVV-Venlo. Na een goede start van de Doetinchemmers opende Camiel Neghli nog wel de score. Thijme Verheijen trok de stand na 38 minuten weer gelijk. Via een penalty van Sven Braken nam VVV zelfs de leiding. Ondanks verwoede pogingen wist De Graafchap de schade niet meer te repareren.

Roda JC - Jong Ajax 1-0
Kik Pierie was de schlemiel bij Jong Ajax, dat op de valreep een nederlaag moest incasseren bij Roda JC. In een vermakelijke wedstrijd kregen beide teams kansen, maar doelpunten lieten lang op zich wachten. Pierie hielp Roda uiteindelijk een handje - letterlijk. De verdediger kreeg de bal van zijn keeper, maar had niet door dat de doeltrap al was genomen. Hij was van plan deze te nemen en raapte de bal op. De arbiter wees naar de stip en Dylan Vente profiteerde.