Dortmund en Malen zijn Freiburg de baas na blunder van Flekken

12-08-2022 22:30
18

Borussia Dortmund heeft het SC Freiburg van Mark Flekken op een nederlaag getrakteerd in de Bundesliga. De Oranje-doelman stond met een fout aan de basis van de 1-3 zege van de Schwarzgelben.

Bij Dortmund had Donyell Malen opnieuw een basisplaats als linksbuiten. Ook aanwinst Anthony Modeste verscheen aan de aftrap. Die Schwarzgelben hadden het desondanks lastig en Freiburg nam na 35 minuten de leiding. Michael Gregoritsch kopte raak.

Dortmund herstelde zich in de tweede helft, mede door een blunder van Flekken. Jamie Bynoe-Gittens, die in de ploeg was gekomen voor Thorgan Hazard, combineerde na ruim een uur met Youssoufa Moukoko, de vervanger van Malen. De achttienjarige aanvaller schoot vervolgens recht op Flekken, maar de Nederlandse doelman liet de bal door zijn handen glippen.

Dat steuntje in de rug deed Dortmund goed. Moukoko schoot zes minuten voor tijd hard raak na een fraaie aanval. Marius Wolf deelde vervolgens de genadeklap uit.