Man City verpest Senesi-debuut, Arsenal wint enerverende wedstrijd van Leicester

13-08-2022 17:56
14

Manchester City heeft zaterdagmiddag een ruime zege geboekt op AFC Bournemouth. Arsenal rekende in eigen huis af met Leicester City en Sven Botman is niet verder gekomen dan een gelijkspel bij zijn basisdebuut voor Newcastle United.

Manchester City-AFC Bournemouth 4-0
In het eigen Etihad Stadium heeft Manchester City een klinkende overwinning op Bournemouth geboekt. Mede dankzij een uitblinkende Kevin de Bruyne stond er na 37 minuten al 3-0 op het scorebord. De Belg nam zelf de tweede treffer voor zijn rekening. Ilkay Gündogan en Phil Foden waren eveneens trefzeker. In het tweede bedrijf nam City gas terug, maar werd de eindstand door een eigen goal nog wel bepaald op 4-0. Marcos Senesi maakte in de slotminuten zijn debuut voor The Cheries.

Arsenal-Leicester City 4-2
Arsenal en Leicester City hebben voor het nodige vermaak gezorgd. De van Manchester City overgekomen Gabriel Jesus was met twee goals en twee assists de grote man bij de thuisploeg. Nadat de Braziliaan zijn ploeg hoogstpersoonlijk op een 2-0 voorsprong had gezet, kon Jamie Vardy via de penaltystip iets terugdoen. Dit liet hij na, waardoor er met eenzelfde stand gerust werd. Direct na rust bracht een eigen doelpunt de spanning terug, maar twee minuten later zorgde Granit Xhaka voor de marge van twee.

James Maddison bracht twintig minuten later de spanning nogmaals terug in de wedstrijd. Wederom sloeg Arsenal binnen no-time terug. Gabriel Martinelli bepaalde de eindstand na een assist van Jesus op 4-2.

Brighton & Hove Albion-Newcastle United 0-0
Sven Botman stond voor het eerst sinds zijn transfer aan de aftrap bij een officiële wedstrijd van Newcastle. Aan Brighton-zijde begon Joël Veltman. Beide Nederlanders waren onderdeel van een weinig enerverend duel. Na negentig minuten stond nog altijd de brilstand op het scorebord.

Southampton-Leeds United 2-2
Invaller Luis Sinisterra heeft Leeds United niet de overwinning op Southampton kunnen bezorgen. De bezoekers stonden lange tijd op een 0-2 voorsprong, na een dubbelslag van Rodrigo. Nadat Southampton via Joe Aribo en Kyle Walker-Peters gelijk had gemaakt, werd Sinisterra tien minuten voor tijd ingebracht. De Colombiaan, overgekomen van Feyenoord, wist het verschil niet te maken in de slotfase.