Dumfries kroont zich tot Inter-held, PSG beleeft wederom zorgeloze avond

Dumfries kroont zich tot Inter-held, PSG beleeft wederom zorgeloze avond

13-08-2022 23:11
31

Rangers FC heeft zaterdagmiddag met 4-0 gewonnen van laagvlieger St. Johnstone. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kan met een goed gevoel toewerken naar de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen PSV.

Rangers FC-St. Johnstone 4-0
Afgelopen dinsdag draaide Rangers een 2-0 achterstand tegen Union Sint-Gillis al knap om. In het eigen Ibrox Stadium werd met 3-0 gewonnen van de Belgische opponent, waardoor PSV de laatste horde richting Champions League-groepsfase vormt. Zaterdagmiddag viel er weer voldoende te juichen voor de Rangers-aanhang, door de ruime zege.

Middenvelder Malik Tillman zette de thuisploeg na een halfuur op voorsprong. De andere goals kwamen van de voet van spits Antonio Colak en invallers Scott Arfield en Tom Lawrence. Door de zege heeft Rangers na drie competitiewedstrijden nog altijd de volle buit. Van Bronckhorst gaat daardoor aan kop van de ranglijst. Naaste belager Celtic heeft nog een wedstrijd tegen Kilmarnock tegoed. 

AC Milan-Udinese
Regerend landskampioen AC Milan is het Serie A-seizoen sterk begonnen. Op eigen veld waren I Rossoneri met 4-2 te sterk voor Udinese. Leuk detail: voor het eerst deze eeuw vielen er zes doelpunten in het openingsduel van de hoogste Italiaanse competitie. Theo Hernandez, Ante Rebic (twee keer) en Brahim Díaz waren verantwoordelijk voor de Milan-doelpunten.

Lecce-Internazionale 1-2
Denzel Dumfries heeft zich zaterdagavond gekroond tot held bij Internazionale. In het uitduel met Lecce leken I Nerazzuri af te stevenen op een gelijkspel, totdat de Nederlander in de blessuretijd opstond. Romelu Lukaku maakte zijn tweede debuut voor Inter en was na 81 seconden al trefzeker tegen Lecce. De thuisploeg streed dapper en kwam zelfs langszij.

Daar leek het bij te blijven, tot Dumfries zich kroonde tot matchwinner. In de laatste seconden gaf Dumfries na een hoekschop het laatste zetje, waardoor Inter toch met de winst aan de haal ging.

Paris Saint-Germain-Montpellier 5-2
Voor de tweede week op rij heeft Paris Saint-Germain een grote score neergezet. Vorige week werd Clermont Foot met 0-5 op de pijnbank gelegd, zaterdagavond was Montpellier het slachtoffer. Het supertrio stond wederom gezamenlijk op het veld en liet bij vlagen schitterende dingen zien. Een dubbelslag van Neymar, doelpunten van Kylian Mbappé en nieuwkomer Renato Sanches en een eigen goal zorgden voor de vijf PSG-treffers.