Frenkie de Jong en Memphis samen met andere sterren op de bank bij Barcelona

Frenkie de Jong en Memphis samen met andere sterren op de bank bij Barcelona

13-08-2022 20:47
28

Frenkie de Jong en Memphis Depay zitten samen op de bank bij de eerste FC Barcelona-wedstrijd van het seizoen. Trainer Xavi geeft op het middenveld de voorkeur aan Pedri, Sergio Busquets en Gavi. In de aanval spelen Raphinha, Robert Lewandowski en Ousmane Dembélé in plaats van Memphis.

Barça begint zaterdagavond tegen Rayo Vallecano officieel aan het nieuwe seizoen. De Catalanen haalden meerdere nieuwe spelers binnen, maar vooraf was het nog maar de vraag of die konden spelen in de seizoensopener. Door de financiële situatie van de club had Barça moeite met de inschrijvingen. Toch is het gelukt om bijna iedereen speelgerechtigd te krijgen. Alleen Jules Koundé valt nu buiten de boot.

Van de aanwinsten beginnen Andreas Christensen, Lewandowski en Raphinha in de basis. De Jong en Memphis beginnen dus op de bank. Barcelona hoopt nog altijd op een vertrek van het Nederlandse tweetal.

Spelers als Gerard Piqué, Ansu Fati, Pierre-Emerick Aubameyang en Ferran Torres verschijnen ook niet aan de aftrap. Het treffen tussen Barcelona en Rayo Vallecano gaat om 21.00 uur van start in Camp Nou. 

De opstelling van Barcelona: Ter Stegen; Araújo, Christensen, García, Alba; Pedri, Busquets, Gavi; Raphinha, Lewandowski, Dembélé.