United lijdt beschamende nederlaag bij Brentford, grote kopzorgen voor Ten Hag

13-08-2022 20:23 Laatste update: 14-08-2022 13:07
269

Manchester United heeft zaterdagavond een beschamende nederlaag geleden op bezoek bij Brentford. The Red Devils verloren met 4-0. Die stand bij rust al op het scorebord. De kopzorgen van manager Erik ten Hag nemen daardoor verder toe.

In de eerste Premier League-speelronde liep Man United al tegen een 1-2 nederlaag aan op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Ten Hag kon zich geen nieuw puntenverlies veroorloven, waardoor de Nederlandse manager wist wat hem te doen stond bij Brentford. In het Gtech Community Stadium ging het echter helemaal mis voor Manchester United.

Na tien minuten spelen keken de bezoekers al tegen een 1-0 achterstand aan. Doelman David de Gea dook knullig over de bal heen en gaf Brentford daarmee een doelpunt cadeau. De blunder van De Gea was de inleiding voor 25 ongelofelijk beschamende minuten voor United. De ploeg van Ten Hag had namelijk helemaal niks in te brengen na de openingstreffer en zag de achterstand al snel verdubbeld worden. Christian Eriksen leverde de bal makkelijk in en zijn landgenoot Mathias Jensen schoot de 2-0 tegen de touwen.

Tien minuten later gaf De Gea zijn tweede cadeautje van de avond: hij zag er slecht uit bij een corner, waardoor Brentford de 3-0 kon maken. Snel daarna kreeg Man United de genadeklap. De ploeg gaf veel ruimte weg in de zoektocht naar de aansluitingstreffer, waardoor spits Bryan Mbeumo in de omschakeling kon scoren: 4-0.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. De grote achterstand zorgde uiteraard voor veel verbazing in binnen- en buitenland. Ten Hag greep in de rust in en liet Tyrell Malacia, Raphaël Varane en Scott McTominay het veld betreden. In de tweede helft ging het iets beter bij United. De ploeg creëerde zowaar een aantal kansen, al kreeg Brentford in de laatste tien minuten ook nog mogelijkheden op de 5-0.

Uiteindelijk bleef het 4-0, waardoor Man United na de eerste twee competitieduels nog altijd puntloos is in de Premier League. De Brentford-fans deelden al een plaagstoot uit aan de Nederlandse manager, door het welbekende 'Sacked in the Morning' te zingen. Volgende week is het do or die voor Ten Hag, als Liverpool op bezoek komt. Als Manchester United die wedstrijd ook verliest, dan zal de druk op de schouders van Ten Hag immens worden.