PSV ontdoet zich na rode kaart van Go Ahead Eagles en noteert vijfklapper

13-08-2022 20:48 Laatste update: 20:52
263

PSV heeft ook zijn tweede Eredivisie-wedstrijd van het seizoen weten te winnen. Op bezoek bij Go Ahead Eagles had de ploeg van Ruud van Nistelrooij het karwei voor rust geklaard: 2-5.

PSV begon in Deventer zonder onder meer Joey Veerman en Guus Til. Jongelingen Richard Ledezma, Xavi Simons en Fredrik Oppegard kregen de kans zich te laten zien. De eerste de beste kans was gelijk raak voor de Eindhovenaren. Een goed aangesneden voorzet van Cody Gakpo werd op waarde geschat door Luuk de Jong, die zijn Eredivisie-rekening daarmee opende.

Lang kon PSV niet genieten van de voorsprong, aangezien Isac Lidberg na een kwartier voor de gelijkmaker zorgde. Gakpo verloor een luchtduel van Mats Deijl, die de compleet vrijstaande Zweed bediende. Deijl liet zich even later van zijn mindere kant zien. Een harde charge op Ledezma leverde hem de rode kaart op. Voor de Amerikaanse middenvelder betekende het einde wedstrijd.

Met tien man kwam Go Ahead er niet meer aan te pas. Nog voor rust kon PSV via Simons en Armando Obispo het verschil in cijfers uitdrukken. In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde en werd de Deventer ploeg teruggedrongen tot ver op eigen helft. Simons leek een kwartier voor tijd na een counter voor het slotakkoord te zorgen, al deed Go Ahead via Oliver Edvardsen nog iets terug. Lidberg dacht zelfs nog de 3-4 te maken, maar arbiter Danny Makkelie had een overtreding gezien. Waar Go Ahead in de slotfase het PSV nog lastig dacht te maken, maakten de Eindhovenaren twee minuten voor tijd een einde aan die illusie. Veerman rondde een op maat gegeven voorzet van Phillipp Mwene koelbloedig af.

Gakpo en De Jong werden in de rust naar de kant gehaald en ook voor Ibrahim Sangaré zat de wedstrijd er kort na rust op. Van Nistelrooij gaf zijn belangrijke schakels rust in aanloop naar de clash tegen Rangers FC aanstaande dinsdag. De Eindhovenaren treden eerst aan op Ibrox, een week later wacht de return.