Harde noten gekraakt bij United na 'verschrikkelijke dag': 'Dappere spelers nodig'

Harde noten gekraakt bij United na 'verschrikkelijke dag': 'Dappere spelers nodig'

13-08-2022 21:23 Laatste update: 14-08-2022 13:13
42

David de Gea gaat door het stof na afloop van Brentford-Manchester United (4-0). De Spaanse doelman neemt de schuld voor de ruime nederlaag van zijn ploeg volledig op zich.

De Gea kwam tegen Brentford ondermaats voor de dag. De goalie maakte een enorme fout waar de 1-0 uit voortkwam, terwijl hij er bij de 3-0 ook niet goed uit zag. "Ik heb mijn ploeg vandaag drie punten gekost", zegt de keeper tegen Sky Sports. "Het was een slechte prestatie van mij en een verschrikkelijke dag." 

United staat na twee duels zonder punten in de onderste regionen van de Premier League. De Gea trekt een pijnlijke conclusie. "Wij zijn niet zoals andere teams, die op achterstand komen, maar dan alsnog met 5-1 of 6-1 winnen", zegt hij. "Bij de wedstrijden waar het erom gaat heb je dappere en goede spelers nodig. We moeten hard blijven werken en de hoofden omhoog houden. Dit is het begin onder een nieuwe manager en er is nog veel om ons op te verbeteren."

Volgende week treffen Erik ten Hag en United Liverpool op Old Trafford. De Gea weet niet of zijn ploeg dan al in staat is het tij te keren. "Om eerlijk te zijn, zou ik dat niet weten", reageert hij hoofdschuddend. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s