FC Utrecht wacht nog altijd op eerste zege, Cambuur viert eerste punt

13-08-2022 21:58
69

FC Utrecht en SC Cambuur hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. Hoewel de kansen zeker niet schaars waren, stond er na negentig minuten nog altijd 0-0 op het scorebord.

Bas Dost maakte tegen Cambuur zijn basisdebuut voor Utrecht in een sfeervolle Galgenwaard. De thuisploeg schoot uit de startblokken, al wisten Hidde ter Avest en Dost niet te scoren. Binnen het kwartier moest Cambuur-goalie João Virgínia al vier keer tegenhouden. Ook Daishawn Redan was in de openingsfase dicht bij een treffer, maar de spits stuitte op de Portugees.

Daarna ging de wedstrijd wat liggen en kwamen de Leeuwarders beter in de wedstrijd. In de rust greep Henk Fraser in en voerde hij een dubbele wissel door. Dit leidde niet tot het gewenste effect, aangezien het spel de tweede helft op en neer golfde. In de slotfase drukte Utrecht het meest door, maar Dost en co. wisten niet meer gevaarlijk te worden.

Cambuur heeft door de remise het eerste punt van het seizoen binnen. Bij Utrecht is er werk aan de winkel. Vorige week werd er op bezoek bij RKC Waalwijk gelijkgespeeld en ook tegen Cambuur komt de ploeg van Fraser niet verder dan een puntendeling.