RKC heeft geluk en pakt uit het niets een punt op bezoek bij promovendus Emmen

13-08-2022 21:54
63

FC Emmen was hard op weg naar zijn eerste overwinning van het seizoen, maar RKC heeft in de slotfase nog een punt gestolen op de Oude Meerdijk. De Waalwijkers hadden vrijwel niets te vertellen in Emmen. Het duel eindigde echter in 1-1.

Emmen leed vorige week een 4-1 nederlaag op bezoek bij PSV, waardoor de ploeg van Dick Lukkien tegen RKC graag drie punten wilde pakken. De thuisploeg nam vanaf de eerste minuut het voortouw. Dat leverde Emmen dan ook meer kansen op dan RKC.

Toch wisten de Waalwijkers lang stand te houden, waardoor de brilstand enige tijd op het scorebord bleef staan. Door een bevlieging van Bernadou kwam daar echter verandering in. In de 58ste minuut kwam een afvallende bal terecht bij de Franse middenvelder, die niet aarzelde en hard uithaalde. De bal vloog in de korte hoek en Emmen had zijn voorsprong daardoor te pakken.

De ploeg uit Drenthe bleef ook na de openingstreffer dominant, terwijl RKC er niet in slaagde om een slotoffensief in te zetten. Tot ieders verbazing gingen de Waalwijkers wel met een punt naar huis. Julen Lobete maakte in de 89ste minuut uit het niets de 1-1.

Emmen en RKC delen daardoor de punten. De thuisploeg heeft staat nu op één punt op de ranglijst, RKC heeft er twee. In de volgende speelronde spelen Emmen en RKC tegen respectievelijk datzelfde Utrecht en Feyenoord.