Deijl meldt zich in PSV-kleedkamer: 'Getuigt van sportmanschap en realisme'

Deijl meldt zich in PSV-kleedkamer: 'Getuigt van sportmanschap en realisme'

13 augustus - 22:20
53

Go Ahead Eagles-verdediger Mats Deijl kreeg tegen PSV een rode kaart na een harde overtreding op Richard Ledezma. De rechtsback liet zich in de rust en na afloop van het duel van zijn sterkste kant zien en kan op complimenten van Ruud van Nistelrooij rekenen.

PSV had het lastig tegen Go Ahead, maar kon na de rode kaart van Deijl uitlopen naar een 2-5 zege. Deijl kon na iets meer dan een halfuur inrukken. In de rust vroeg hij of hij de kleedkamer van de Eindhovenaren in mocht, om te kijken hoe het met Ledezma ging. De middenvelder moest na de charge naar de kant. "Ik vroeg hoe het met hem ging en hij zei dat het niet heel slecht aanvoelde, naar omstandigheden. Ik was blij om dat te horen", zegt Deijl bij ESPN.

Van Nistelrooij kan de actie van Deijl waarderen. "Toen hij naar onze kleedkamer kwam, werd Ledezma behandeld. Hij vroeg hoe het ging en hij gaf toe dat het een rode kaart was", zegt de keuzeheer op de persconferentie na afloop. "Dat getuigt van sportmanship en realisme." Go Ahead-trainer René Hake is het eens met de woorden van Van Nistelrooij. "Hij was schuldbewust, ook omdat hij het team benadeelde. Dat hij naar de kleedkamer van PSV is gegaan om zijn excuses aan te bieden, is heel netjes. Maar zo is Mats ook."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie