Feyenoord kan sterke start geen vervolg geven en blijft steken op gelijkspel

13-08-2022 22:59
444

Feyenoord is er niet in geslaagd de sterke seizoensopener tegen Vitesse (2-5) een vervolg te geven. De Rotterdammers ontvingen in de eigen Kuip sc Heerenveen, dat met een punt huiswaarts keerde: 0-0.

Arne Slot begon met dezelfde elf namen als in het Gelredome vorige week. Opnieuw stonden Sebastian Szymański en Quinten Timber op het middenveld, met nieuwkomers Javairô Dilrosun en Danilo voor zich. Feyenoord had in de openingsfase het beste van het spel en kon via Jacob Rasmussen op voorsprong komen. De centrumverdediger zag zijn kopbal uiteenspatten op de lat.

In het restant van de eerste helft kon Feyenoord geen grote kansen bijschrijven. Heerenveen daarentegen had nog minder in te brengen en werd teruggedrongen op eigen helft. De Rotterdamse voorhoede was echter te voorspelbaar om het de Friese defensie lastig te maken.

Net als tegen Vitesse was Szymański de uitblinker aan Feyenoord-zijde. Voor hem zat de wedstrijd er na zeventig minuten op, toen Slot Orkun Kökcü inbracht. Feyenoord zocht nadrukkelijk naar de openingstreffer, maar Heerenveen-aanvaller Amin Sarr was daar aan de andere kant nog dicht bij. Vlak voor tijd had Jens Toornstra de winnende op zijn schoen, maar zijn schot stuitte op de benen van de Heerenveen-goalie Andries Noppert.

Santiago Gimenez maakte tien minuten voor tijd zijn debuut voor Feyenoord, maar kon niet meer voor het verschil zorgen. Voor Feyenoord is het eerste puntenverlies dit seizoen een feit. Volgende week zondag speelt de Stadionclub de volgende wedstrijd, op bezoek bij RKC Waalwijk.