Kritiek op Ten Hag en Martínez: 'Mannen tegen O9, dat is gewoon kansloos'

Kritiek op Ten Hag en Martínez: 'Mannen tegen O9, dat is gewoon kansloos'

14-08-2022 07:55
191

Lisandro Martínez ligt nu al onder een vergrootglas bij Manchester United na de kansloze 4-0 nederlaag tegen Brentford. Oud-profs en analisten Gary Neville en Jamie Redknapp snappen niet dat manager Erik ten Hag voor de Argentijn kiest in het hart van de defensie.

The Mancunians betaalden minimaal 57,37 miljoen euro aan Ajax voor Martínez, die opnieuw een duo vormde met Harry Maguire. De twijfels of hij wel in de Premier League kan spelen, nemen toe. Zo liet de 1.75 meter lange linkspoot zich aftroeven bij de 3-0 van Ben Mee, die overigens ook niet langer dan 1.80 is.

"Als je me voor de wedstrijd had gevraagd of ik dacht dat Brentford zou scoren uit een standaardsituatie, dan zou ik 'ja, dat denk ik zeker' antwoorden", reageert clubicoon Neville bij Sky Sports. "Dit is niet echt een verrassing. Erik ten Hag heeft het kleinst mogelijke team opgesteld, denkend dat hij Brentford zou kunnen wegspelen. Martínez met zijn 1.75 meter tegenover Ben Mee? Dat is gewoon kansloos."

Neville haalt snoeihard uit naar de eigenaren van Manchester United -  hij spreekt van een 'giftige situatie' - maar is ook zeer kritisch op de keuzes van Ten Hag. "Je moet rekening houden met het fysieke aspect van de Premier League en Manchester United doet dat niet", stelt de oud-international. "Het is alsof we een mannenteam tegen de O9 zien spelen!"

Redknapp sluit zich daarbij aan en richt zijn pijlen op Ten Hag en de ex-Ajacieden. "Ik kan haast niet geloven wat ik heb gezien. De manager heeft echt een paar fouten gemaakt. Eriksen kan niet als defensieve middenvelder spelen en Martínez is niet sterk genoeg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie