Van Nistelrooij hapte razendsnel toe: 'Een luxe van jewelste, even ademhalen'

Van Nistelrooij hapte razendsnel toe: 'Een luxe van jewelste, even ademhalen'

14 augustus - 08:15
119

Ruud van Nistelrooij zag PSV een vrijwel perfecte aanloop beleven naar het tweeluik met Rangers FC in de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren hadden halverwege al een geruststellende voorsprong in het Eredivisie-duel bij Go Ahead Eagles (2-5).

"Op een moment of drie, vier na hadden we controle. We begonnen goed, de veldbezetting was herkenbaar en we kwamen tot kansen", analyseert Van Nistelrooij na afloop, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. Hij nam het treffen in Deventer desondanks niet licht op. "Eredivisie is nooit een 'walk in the park’, zoals de Schotten zouden zeggen. Zomaar negentig minuten spelen, dat kan niet."

"Je ziet vanavond weer wat er kan gebeuren. Spelers kan iets overkomen", doelt hij op de blessure van Richard Ledezma. "Een wedstrijd in de Eredivisie kan je niet 'even' spelen. Je moet het laten zien. Er is druk, altijd. Daarom heb ik ook meteen ja gezegd toen we de vraag kregen of we extra rust wilden, volgende week. Nu werken we naar dinsdag. Daarna hebben we een dag of zeven voor de volgende wedstrijd en dat is een luxe van jewelste. Even ademhalen."

Van Nistelrooij ziet PSV niet als de favoriet voor de wedstrijd op Ibrox. "Je hebt met de finalist van de Europa League te maken en je weet wat zij voor thuiswedstrijden kunnen spelen. Ik vind eerder dat wij niet de favoriet zijn."

In aanloop naar het cruciale tweeluik telt de voormalig topspits ondertussen wel zijn zegeningen. "We speelden weer in een iets andere samenstelling. Veel jongens hebben speelminuten kunnen maken. Met deze brede selectie trekken we het niveau omhoog. Het is mooi om te zien dat dat proces gaande is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie