Club Brugge lijkt van Vormer af te willen, ex-Feyenoorder vraagt om respect

Club Brugge lijkt van Vormer af te willen, ex-Feyenoorder vraagt om respect

14 augustus - 08:34
46

Ruud Vormer is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Club Brugge voor het competitieduel met OH Leuven zondagavond. De 34-jarige middenvelder reageert via Instagram kort op het besluit van trainer Carl Hoefkens.

Vormer lijkt logischerwijs niet al te gelukkig met het besluit. 'Helaas kan ik alleen maar accepteren dat ik buiten de selectie val', stelt de oud-speler van AZ, Roda JC en Feyenoord. 'Ik zal alles blijven geven voor de fans van Club Brugge en hoop het respect te krijgen dat ik verdien.'

Bij de eerste twee duels van het seizoen begon Vormer als aanvoerder nog in de basis, maar de komst van Casper Nielsen pakt bijzonder slecht uit voor de viervoudig international van het Nederlands elftal. De 28-jarige Deen kwam over van Union Sint-Gillis en veroverde meteen een basisplaats.

Volgens Het Nieuwsblad hoopt Club Brugge nog afscheid te nemen van Vormer, die voor Belgische begrippen een fors salaris heeft. Buitenlandse clubs kunnen de routinier gratis ophalen. Belgische teams zullen nog wel een transfersom moeten betalen. Of het van een transfer komt, is de vraag. KAA Gent gooide een lijntje uit, maar haakte af vanwege zijn salariseisen. Alleen een lucratief avontuur lijkt Vormer te kunnen verleiden.

Naast Vormer doet Hoefkens tegen Leuven ook geen beroep op spelers als Eder Balanta en Jack Hendry. Noa Lang is nog wel van de partij. De Oranje-international hoopt op een transfer, maar al te concreet lijkt de interesse nog niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie