'Memphis aangeboden bij United, PSV kan 50 miljoen voor Gakpo moeilijk weigeren'

'Memphis aangeboden bij United, PSV kan 50 miljoen voor Gakpo moeilijk weigeren'

14-08-2022 08:56 Laatste update: 13:32
125

Manchester United is naarstig op zoek naar aanvallende versterking nu de transferdeadline met rasse schreden nadert. The Athletic schoof Alvaro Morata al naar voren als belangrijke optie, maar weet dat onder meer Memphis Depay ook is aangeboden op Old Trafford.

Volgens het goed ingevoerde medium was het één van de begeleiders van Memphis die aan de bel trok bij United. De 28-jarige Nederlander beleefde eerder een teleurstellende periode bij The Mancunians, maar sindsdien heeft hij zich ontwikkeld bij Olympique Lyon en FC Barcelona. De Catalanen zien hem door de vele opties voorin en de financiële situatie echter liever gaan. Inmiddels is hij hard op weg naar Juventus.

The Athletic conludeert dat er weinig lijn zit in de zoektocht naar een aanvaller, gezien de verscheidenheid aan types. Zo is ook Cody Gakpo in beeld. 'PSV wil hem behouden, maar zou een bod van vijftig miljoen euro misschien niet kunnen weigeren', klinkt het. Gakpo zou er bij veel Premier League-clubs goed opstaan, hoewel hij de verwachtingen niet kon waarmaken tegen AS Monaco. Ook Nottingham Forest hoopt op zijn handtekening, maar het tweeluik met Rangers FC lijkt een belangrijke rol te gaan spelen in zijn keuze.

De club van manager Erik ten Hag zou verder geïnformeerd hebben naar Timo Werner en Hakim Ziyech. De Duitser tekende inmiddels bij RB Leipzig, terwijl over de ex-Ajacied intern wat twijfels lijken te zijn. Daarnaast greep United naast Benjamin Sesko, die Red Bull Salzburg volgend jaar verruilt voor zusterclub Leipzig. Technisch manager Darren Fletcher bekeek maandag ook Ismaïla Sarr van Watford.

The Athletic sluit af met Mauro Icardi en Pierre-Emerick Aubameyang. De kans dat United aanklopt voor één van hen, is bijzonder klein.