Sibon wijst in spits-discussie Ajax naar Klaassen: 'Met hem heb je meer keuze'

Sibon wijst in spits-discussie Ajax naar Klaassen: 'Met hem heb je meer keuze'

14 augustus - 09:53
53

Gerald Sibon denkt dat Brian Brobbey zondag in de spits moet staan bij Ajax in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De oud-Ajacied benadrukt wel dat het te vroeg is om de variant met Dusan Tadic in de punt van de aanval af te schrijven.

"Je zou nu zeggen: Brobbey, want die scoort. Hij is een echte nummer negen. Tadic is tactisch dan weer heel goed, hij kan het spel versnellen op een andere manier", reageert Sibon bij de NOS

Ajax had het vorige week één helft lastig met Fortuna Sittard, maar met Brobbey in de spits en Tadic op tien werden de Limburgers alsnog op de knieën gedwongen. Sibon wijst ook op de inbreng van Davy Klaassen, die net als Brobbey inviel. "Met Klaassen heb je meer keuze als spits, je kunt een keer in de bal komen, en dan weer diepgaan."

Sibon ziet ook nog altijd de voordelen van het spelen met een valse spits. "Dan probeer je de centrale verdedigers eruit te lokken, zoals Barcelona dat altijd deed." Bovendien kun je Brobbey dan inbrengen tegenover ietwat vermoeide verdedigers. "Verdedigers moeten maar net om kunnen gaan met invallers. Als ik inviel, was het voor de tegenstander altijd even: oh, daar komt iemand van twee meter."

Overigens heeft Ajax nu ook zo'n targetman in huis met Lorenzo Lucca. Wanneer komt de Italiaan aan bod in de concurrentiestrijd bij Ajax? "Als er ruimte is op de flanken, ligt het voor de hand om met een lange spits te spelen om voorzetten in te koppen. Of dan kies je voor de lange ballen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie