Malacia: 'Dat moet je aan de trainer vragen, ik kom hier niet voor de bank'

Malacia: 'Dat moet je aan de trainer vragen, ik kom hier niet voor de bank'

14 augustus - 10:18
100

Tyrell Malacia zag vanaf de bank hoe Manchester United in de eerste helft onder de voet werd gelopen door Brentford. De Nederlandse linksback wil echter niemand afvallen na de beschamende 4-0 nederlaag.

Malacia viel na rust in, toen de eindstand al op het scorebord stond. De Oranje-international ontsnapt aan kritiek in Engelse media. Zo wordt hij door The Manchester Evening News een 'upgrade' genoemd ten opzichte van Luke Shaw. Malacia vindt het desondanks een collectief falen.

"Het is natuurlijk een moeilijke situatie. We zijn iets aan het bouwen, maar het loopt nog niet zoals we willen dat het loopt. Er zijn veel nieuwe dingen, er is een nieuwe trainer. Dat heeft tijd nodig. De dingen die we meekrijgen van de trainer proberen we uit te voeren. Dat lukt niet altijd, nee", reageert de ex-Feyenoorder in gesprek met Viaplay. David de Gea ging twee keer in de fout, maar Malacia valt de Spaanse doelman niet af. "We zijn allemaal in de fout gegaan vandaag. We zijn één team. We moeten zo snel mogelijk door."

Malacia werd ook gevraagd waarom hij niet in de basis begon na een goede voorbereiding. "Dat moet je aan de trainer vragen. Het is iets tussen mij en de trainer, dat bespreken we samen. Ik ben fit." Erik ten Hag koos in de eerste twee Premier League-duels voor Shaw. "Ik kom hier niet om op de bank te zitten. Ik wil altijd spelen natuurlijk. Als mijn tijd daar is, zal ik er zeker staan."

Mogelijk staat Malacia volgende week voor het eerst in de basis. Op maandag 22 augustus speelt Manchester United thuis de kraker tegen Liverpool.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie