Statement van FC Utrecht: club spreekt 'absolute schande van onacceptabel gedrag'

Statement van FC Utrecht: club spreekt 'absolute schande van onacceptabel gedrag'

14 augustus - 10:34
136

FC Utrecht heeft in een statement hard uitgehaald naar een deel van de eigen aanhang. De Domstedelingen spreken van schandalig gedrag richting eigen veiligheidspersoneel en de ME na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen SC Cambuur. De club schakelt dan ook het Openbaar Ministerie in.

Volgens Utrecht werd onder meer op het Westplein veiligheidspersoneel en de ME in onveiligheid gebracht. "Een absolute schande, het gedrag van een aantal mensen na afloop van de wedstrijd", reageert algemeen directeur Thijs van Es. "Ik noem het bewust geen supporters, want dit heeft in niets met support of onze club te maken. Veiligheidspersoneel en ME in onveiligheid brengen, terwijl zij er juist zijn om veiligheid voor eenieder in het stadion te waarborgen is echt schandalig."

"Deze eerste wedstrijd van het seizoen zou een feest moeten zijn, moeten voelen als thuiskomen", gaat Van Es verder. "Het voelt nu als een valse start en dan druk ik me nog mild uit. We zijn geschokt en gaan samen optrekken met het Openbaar Ministerie om deze relschoppers, goed te zien op de beelden, hard te straffen."

Utrecht meldt dat de zaak wordt overgedragen aan het OM, gezien de ernst van de overtredingen en het feit dat het buiten het stadion was. De club zal alle medewerking verlenen en beeldmateriaal beschikbaar stellen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie