Slot wijt gelijkspel aan 'gebrek aan creativiteit' ondanks uitblinkende Noppert

Slot wijt gelijkspel aan 'gebrek aan creativiteit' ondanks uitblinkende Noppert

14 augustus - 11:12 Laatste update: 11:15
139

Feyenoord kreeg zaterdag de bal niet in het doel tegen sc Heerenveen en volgens trainer Arne Slot heeft de ploeg dat aan zichzelf te danken. De oefenmeester is van mening dat de Rotterdammers een gebrek aan creativiteit hadden en legt de nadruk minder op de uitblinkende Andries Noppert. 

In gesprek met ESPN analyseert Slot het voor Feyenoord frustrerende duel met de Friesen. De thuisploeg loste negentien schoten, waarvan elf op doel. "Het is ons niet gelukt door de muur van Heerenveen heen te spelen", zegt Slot verrassend na afloop. "Dat ging in het eerste en laatste kwartier nog wel vrij aardig qua kansen. Maar in de tussenliggende fase is het maar heel mondjesmaat gelukt om het ongelooflijk vele balbezit om te zetten in grote kansen."

Noppert wist maar liefst elf redding te verrichten in het doel van de bezoekers, desondanks is Slot van mening dat zijn ploeg moeite had door te breken op de flanken. "Als er tien man rond hun eigen zestien staan, liggen er heel weinig ruimtes. Dan ben je afhankelijk van individuele acties van de zijkant. Vanaf rechts waren we heel dreigend, maar vanaf links ging dat vooral in de eerste helft wat moeizamer", stelt de trainer.

Feyenoord kreeg in de slotfase nog enkele grote kansen, aangezien de ruimtes groter werden, maar tot een doelpunt leidde het niet. "Je weet dat Heerenveen heel veel heeft moeten lopen. Daardoor hoopten we dat er in de slotfase wat ruimte zou komen en we net als vorig jaar zouden kunnen toeslaan. Die kansen hebben we nu ook gehad, maar helaas scoorden we dit keer niet", besluit Slot. Feyenoord gaat aanstaande zondag op bezoek bij RKC Waalwijk in de derde speelronde van de Eredivisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie