LIVE-discussie: Cillessen in de basis bij NEC, Veerman start bij Volendam

LIVE-discussie: Cillessen in de basis bij NEC, Veerman start bij Volendam

14 augustus - 11:28 Laatste update: 11:35
37

FC Volendam ontvangt NEC Nijmegen in de tweede speelronde van de Eredivisie. Jasper Cillessen maakt na elf jaar zijn rentree in het doel van de Nijmegenaren. De promovendus speelde in het eerste duel gelijk met FC Groningen, terwijl NEC in de slotseconde van FC Twente verloor. Bij Volendam is de selectie op enkele plekken gewijzigd en maakt Henk Veerman zijn basisrentree, bij NEC vindt er alleen een keeperswissel plaats. 

Bij Volendam maakt Henk Veerman zijn basisrentree. De spits keerde onlangs terug na een kort avontuur bij FC Utrecht, waar hij door de komst van Bas Dost niet meer nodig was. Filip Stankovic staat op doel en ziet Brian Plat, Damon Mirani, Billy van Duijl en Derry Murkin voor zich in de verdediging. Op het middenveld staan Carel Eiting, is Robert Mühren centraal op het middenveld gezet en Benaissa Benamar op rechts. Voorin wordt Veerman geassisteerd door Daryl van Mieghem, die een sterke wedstrijd speelde tegen Groningen, en Fransesco Antonucci, die nu vanaf de linkerkant begint. 

Cillessen staat zoals verwacht op doel, waardoor Mattijs Branderhorst op de bank gaat plaatsnemen. Verder zijn er weinig verrassingen in de opstelling van trainer Rogier Meijer. Uitblinker Oussama Tannane heeft het vertrouwen van de trainer en mag opnieuw zijn kunsten vertonen. In de verdediging staan Bart van Rooij, Iván Márquez, Joris Kramer en Souffian el Karouani. Aanvoerder Lasse Schöne en Dirk Proper vormen de eerste linie op het middenveld, terwijl Elayis Tavsan, Tannane en Mikkel Duelund de aanvallende linie vormen. Pedro Marquez is de diepe spits en moet voor de doelpunten gaan zorgen. Volendam en NEC trappen om 12.15 uur af. 

De opstellingen: 

Volendam: Stankovic; Plat, Mirani, Van Duijl, Murkin; Eiting, Mühren, Benamar; Van Mieghem, Veerman, Antonucci.
NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Proper, Tavsan, Tannane, Duelund; Marques

Weddenschappen:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie