'Barça heeft prijs in gedachten voor Aubameyang, Chelsea is in gesprek'

'Barça heeft prijs in gedachten voor Aubameyang, Chelsea is in gesprek'

14-08-2022 11:38 Laatste update: 13:35
34

FC Barcelona heeft een prijs in gedachten voor Pierre-Emerick Aubameyang en verlangt minstens 25 miljoen euro voor de Gabonees. Chelsea FC is naarstig op zoek naar een nieuwe aanvaller na het vertrek van Timo Werner en is al in gesprek met de entourage van de speler. 

Dat meldt Gerard Romero. De Blaugranas willen een bod tussen de 25 en 28 miljoen euro zien voor de aanvaller, die sinds de komst van Robert Lewandowski als overbodig wordt gezien in Camp Nou. Manager Thomas Tuchel werkte al samen met Aubameyang bij Borussia Dortmund en ziet in Auba dé opvolger van de inmiddels vertrokken Romelu Lukaku en Timo Werner. 

Wedden

Meer odds

Chelsea is al in gesprek met Aubameyang en hoopt snel tot een persoonlijk akkoord te komen. Daarna zullen The Blues een eerste bod neerleggen. Trainer Xavi Hernández ziet de Gabonees liever niet vertrekken, maar de clubleiding lijkt voor het geld te willen kiezen, ondanks het feit dat Aubameyang als prima stand-in van Lewandowski kan dienen.

Barcelona wil zo snel mogelijk Jules Koundé inschrijven voor het nieuwe seizoen en heeft daar de financiële middelen momenteel niet voor. Bij een verkoop van Aubameyang verandert dat. Een vertrek van Aubameyang kan ook gevolgen hebben voor Memphis Depay: de Nederlander is momenteel overbodig bij Barcelona, maar dat kan veranderen als zijn concurrent vertrekt.