Verschrikkelijke seizoenstart Kuyt: ADO verliest weer zonder te scoren

14-08-2022 14:14
150

Dirk Kuyt beleeft een beroerde start als trainer van ADO Den Haag. Ook van FC Den Bosch werd zondag niet gewonnen: in eigen huis werd het zelfs 0-2 voor de Brabanders.

ADO begon het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie vorige week met een ruime nederlaag tegen Heracles Almelo (4-0). "Alles zat tegen", zei Kuyt daar zondagochtend over tegen ESPN. "Je moet het vergelijken met iemand die heel goed kan zwemmen, in een ijsbad van -3 springt en niet meer weet hoe 'ie moet zwemmen."

In de openingsfase maakte ADO inderdaad een betere indruk dan vorige week, maar doelpunten leverde het niet op. Vlak voor rust ging het plotseling helemaal mis voor de ploeg van Kuyt, die twee doelpunten moest incasseren in een tijdsbestek van vijf minuten: Soufyan Ahannach en Asier Córdoba zorgden in alle vrijheid voor de goals namens FC Den Bosch.

De tweede helft liep uit op een deceptie voor ADO, want Den Bosch werd amper in de problemen gebracht. Ook het spitsenduo Thomas Verheydt en Joël Zwarts kon daar geen verandering in brengen. Kuyt, die met ADO wil terugkeren naar de Eredivisie, heeft zijn ploeg nog niet zien scoren in de Keuken Kampioen Divisie en staat nog op nul punten.